Studenții de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au obținut locul I la c, competiție care a avut loc în San Francisco, SUA.
Tinerii au avut de construit o structură rezistentă la seisme puternice, iar în ziua în care au fost testate – shake day, ea a performat excepțional de-a lungul celor două cutremure simulate pe platforma seismică la care a fost supusă.
Echipa a fost formată din: Răzvan Mureșan, Denisa Dragomir, Lupu Dávid, Diandra Jula, Claudia Botei, Gittinger András, Nicoleta Legian, Florica Maria Gâvan, Penciu Victor, Cristi Moisi, Secher Leonardo, Teodora Dobritoiu și din consilierii studenților: Muresan Andrei, Sabina Nitulescu, Teodora Cocari.
Echipa Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a concurat cu alte zeci de echipe din întreaga lume și a ieșit învingătoare încă o data.
Ce însemnă SDC?
SDC (Seismic Design Competition) este un concurs de inginerie seismică desfășurat anual în cadrul unei conferințe organizate de Earthquake Engineering Research Institute (EERI). Conferința întrunește specialiști atât din domeniul ingineriei seismice, cât și din domenii conexe, care încurajează studenții să se implice, abordând practic problema seismului.
Concursul constă în construirea unei machete din lemn de balsa, care trebuie să reziste la două trepte de încărcare. Deși presiunea este mare, foarte valoros pentru noi este feedbackul pe care îl primim din partea unor persoane cu experiență în domeniu.
Importanța acestei competiții este dată și de universitățile de prestigiu care participă: University of California Los Angeles, University of California Berkeley, Stanford University, University of Michigan, University of British Columbia.
Ce presupune concursul?
Competiția de design seismic pare la prima vedere foarte simplă: construirea machetei din lemn de balsa, să reziste la cutremurele simulate de masa seismică și gata. Dar nu e tocmai așa. Dificultatea concursului e dată în primul rând de numeroasele reguli ce trebuie respectate cu strictețe.