Stațiunea climaterică din depresiunea Soveja are cel mai ozonat aer din Europa, scrie Ghidul Horeca.ro. Izvoarele ei minerale sunt utilizate în tratarea afecțiunilor ginecologice sau digestive.
Soveja se află într-o zonă cu păduri de brazi și mesteacăn, iar istoria locală o poți descoperi dacă faci o plimbare la Muzeul de Etnografie și la Mausoleul Eroilor. Cel din urmă este un monument ridicat de localnici în anul 1927 pentru comemorarea soldaților care au luptat pe valea Șușiței între 1916-1918. Mausoleul adăpostește zăcămintele a 2140 de eroi și un muzeu militar.
„Soveja are și un alt specific, este o stațiune care este ocupată non-stop, și iarnă, și vară, pentru că 1. are aerul care produce anticorpii, să zicem, sau (stimulează) imunitatea, îți face imunitate foarte bună, și 2. iarna, într-adevăr, este un peisaj extraordinar”, spune Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, conform Digi24.
Stațiunea este localizată în depresiunea Soveja, la 82 km de Focșani. Temperatura medie anuală nu depășește 8°C. În stațiune există ape minerale sulfuroase, clorurate, hipertone și sodice care sunt utilizate pentru tratarea nevrozelor astenice și a stărilor de surmenaj.