Peștera Comarnic, una dintre cele mai frumoase și sălbatice peșteri din România, se redeschide de la 1 aprilie pentru turiști. Ea se află pe raza Parcului Național Semenic Cheile Carașului.
Este a doua ca mărime din Banat având o lungime totală de 6201 m și este structurată pe 3 nivele: fosil, subfosil și activ. Nivelul inferior al Peșterii Comarnic este străbătut de cursul subteran al râului Ponicova.
Specialiștii le atrag atenția turiștilor că vizitarea peșterii necesită încălțăminte adecvată.
Programul de vizitare este de luni până duminică între orele 10.30 – 12.30, 13.00 și 15.00 și de la 15.30 la 17.30, iar intrarea costă 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, elevi și studenți. La cerere se asigură și ghid.
Perioada de vizitare a peșterii este aprilie – octombrie.
Poate nu știai:
Peștera Comarnic este rezervație speologică din 1947 și este situată în inima Munților Banatului, la jumătatea distanței dintre Reșița şi Anina, în apropierea confluenței pârâului Comarnic cu râul Caraş.
Parcul Național Semenic- Cheile Carașului este situat în sud-vestul țării. Are o suprafață de 36.052 hectare. Aici găsim opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.
Găsim totodată 672 de specii, din care 80 protejate de convenții internaționale, între care lupi și râși, jderi, pisici sălbatice, mistreți, cerbi și căprioare, precum și numeroase specii de păsări, amfibieni, pești și reptile.
Mai multe informații găsiți și aici.