Ministerul Educației a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”. Astfel, unitățile administrativ-teritoriale pot obține finanțări atât pentru reabilitarea unităților de învățământ existente, cât și pentru construirea altora noi, cu scopul de a obține statutul de „școală verde”.
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat că investiţia de peste 225 milioane de euro va ajuta la reabilitarea şi construirea şcolilor pentru a putea fi „aliniate” standardelor europene.
„Facem încă un pas spre constituirea unei reţele de „şcoli verzi” în România! Printr-o investiţie în valoare de peste 225 milioane de euro, vom reabilita şi construi şcoli, aliniate standardelor europene”, a scris Deca, pe pagina de Facebook.
Potrivit acesteia, conceptul de „şcoală verde” nu are ca scop doar modernizarea infrastructurii educaţionale.
„În aceste şcoli, vor fi promovate educaţia pentru sustenabilitate – cu un curriculum adaptat – şi o paletă amplă de activităţi practice, realizate împreună cu toate comunităţile din care şcolile fac parte. Elevii şi cadrele didactice vor fi, prin activităţile organizate, mult mai motivaţi şi implicaţi în tot ceea ce presupune grija pentru mediu. Îndemn unităţile administrativ-teritoriale să depună proiecte pentru acest apel şi să devină, în acest fel, repere de dezvoltare sustenabilă”, a mai susţinut ministrul Educaţiei.
Ministerul Educaţiei, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii finanţate prin Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă (PNRR), a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului „Construirea şi dezvoltarea unei reţele-pilot de şcoli verzi”, apel de proiecte finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Componenta C15: Educaţie.